Varo Vastuuvahinko-vakuutuksen sudenkuoppaa. 

Varo vastuuvahinkovakuutuksen sudenkuoppaa. Olohuoneessa on käynyt siivojalla vahinko. Kattokruunua pyyhkiessä, koko valaisin on romahtanut latialle.

Siivousyritystoiminnassa kaikilla on varmasti vastuuvakuutus ja mitä edullisemmalla vuosimaksulla sen vakuutusyhtiöltä saat, sen parempi. Mutta oletko miettinyt mitä kaikkea tavallinen vastuuvahinko-vakuutus yrityksessäsi kattaa? Oletko keskustellut tästä vakuutusmyyjän kanssa? 
 

Siivoustoiminnassa voi syntyä tilanteita, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Korvausvastuusi voi liittyä esimerkiksi työntekijän aiheuttamaan esinevahinkoon asiakkaalle, tai jos asiakas esimerkiksi liukastuu ja murtaa nilkkansa yrityksesi työkohteessa. Tällöin joudut korvaamaan tästä aiheutuneet kulut ja haitat.  

Tämän vuoksi yrityksellä on tietenkin hyvä olla toiminnan vastuuvakuutus. Mutta oletko miettinyt kattaako toiminnan vastuuvakuutus seuraavanlaisen tilanteen, joka kävi eräälle siivousyritykselle Helsingissä: 

Siivousyrityksellä oli tavanomainen toiminnan vastuuvakuutus ja yrittäjä luuli, että tämä kattaa pahimmatkin tilanteet.  Valitettavasti hän luuli väärin. 
Eräänä päivänä työntekijä oli siivoamassa asiakkaan kotia ja työntekijä oli vielä uusi alalla. Tämän vuoksi työntekijä pesi parkettilattian käyttäen liian runsaasti vettä. Tästä seuraasi se, että parkettilattia meni pahasti pilalle. Siivousyritys joutuu vastaamaan vahingosta asiakkaalle. 

Yrittäjä luuli, että yritystoiminnan vastuuvakuutus kattaa tämänkin vahingon, mutta se ei katakaan. 

Mitä tavanomainen vastuuvakuutus korvaa?

Nyt tule asian ydin. Tavanomainen toiminnan vastuuvakuutus korvaa vain kolmansille osapuolille aiheutuneet vahingot. Esimerkiksi aiemmin mainittu asiakkaan liukastuminen ja nilkan murtuminen kohteessa. Mutta tavanomainen vastuuvakuutus ei korvaa siivoustyöstä kohteelle aiheutuneita vahinkoja tai huolehdittavana olevan omaisuuden vahinkoja. Eli jos jokin tavara rikkoutuu siivouksen yhteydessä tai jokin pinta menee pilalle siivouksessa, ei tavanomainen vastuuvakuutus tätä korvaa.  
Tämä oli kallis oppitunti tälle siivousyrittäjälle. 

Oletko sinä katsonut vastuuvahingon sopimusehtoja? Kattaako sinun vastuuvakuutuksesi tämän tyyppiset vahingot? 
Vakuutusmyyjäät eivät mielellään kerro sinulle laajennetusta vastuuvakuutuksesta. 

Laajennettu vastuuvakuutus kattaa myös työkohteelle sattunut vahingot, kuten rikkoutuneen parkettilattian. 

Jos vakuutuksesi ei kata näitä vahinkoja niin ehdotan, että kilpailutat heti vakuutukset, jotta saisit vakuutuksen myös tämän tyyppisille vahingoille ja samalla mielenrauhan. Koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua ja etenkään silloin, kun sinulla on työntekijöitä töissä ja he työskentelevät itsenäisesti. 

Haluatko tietää, miten säästin 17 000 € vuodessa vakuutuksissa?

Liity Siivousyliopistoon, niin kerron sinulle!

Siivousyliopiston jäsenenä saat aika ajoin sähköpostiisi vinkkejä ja tietoa siivousalan yrittämiseen liittyvistä haasteista ja miten niitä voi ratkaista. Siivousyliopisto on täysin maksuton ja voit milloin tahansa erota Siivousyliopistosta.