Palvelusopimus turvaa myös työntekijöitä. Ryhmä iloisia siivousammattilaisia.

LAADUKAS SIIVOUSPALVELU ALKAA HYVÄLLÄ SOPIMUKSELLA 

TÄSSÄ ON SINULLE SIIVOUSPALVELUSOPIMUS JOKA ANTAA RAUHAN, JOS

✓ haluat myydä siivouspalvelua kunnon palvelusopimuksen turvin.

✓ haluat palvelusopimuksen, joka turvaa sekä sinun että työntekijäsi työn.

✓ haluat nopeasti ja vaivatta saada kattavan palvelusopimuksen käyttöösi heti.

Kun aloitin siivousyritystoiminnan, en laatinut palvelusopimusta asiakkaiden kanssa. En siis minkäänlaista. Kaikki sopimukset ja toimintatavat olin sopinut asiakkaiden kanssa suullisesti hyvässä hengessä. Ajattelin, että miksi tarvitsen paperia, kun kaikki toimii kivasti ja asiakkaatkin olivat maailman parhaita.

Kunnes yhtenä aamuna asiakas lähetti minulle tekstiviestin, jossa luki, että ei tarvitse enää tulla siivoamaan. Hänen asuntonsa siivous olisi ollut seuraavana päivänä, perjantaina. Ei minkäänlaista syytä tai selitystä miksi ei halua enää palvelujani, ei minkäänlaista ilmoitusta ennakkoon edes viikkoa etukäteen, tai kuukautta, joka on alalla normaali käytäntö. Jäin siis hetkessä tyhjänpäälle ja minulla vapautui kuukaudeksi joka viikko perjantai päivä, kunnes sain sen taas täytettyä.

Jos minulla olisi ollut kunnon palvelusopimus, olisin saanut ilmoituksen kuukausi etukäteen tai edes viikkoa ennen peruutusta ja olisin silloin voinut varautua paljon paremmin tulevaan.

Jos sinulla on kunnollinen ja kaiken huomioonottava palvelusopimus asiakkaan kanssa, sinulla on kaikki hyvin. Seuraavassa esimerkissä kerron, kuinka tärkeää on, että allekirjoitettu palvelusopimus on tehty.

Asiakas oli tilannut meiltä kotisiivousta jonkin aikaa. Minulla oli asiakkaan kanssa kunnon kirjallinen palvelusopimus. Hän oli oikein tyytyväinen työntekijään, joka hoiti tunnollisesti hänen kotiaan säännöllisesti.  Sitten työntekijä sanoi työsopimuksensa irti ja samaan aikaan myös asiakas, joka oli kehunut työntekijää kovasti, sanoi palvelusopimuksensa irti. Sopimuksessa oli kuukauden irtisanomisaika. En epäillyt siinä kohtaa vielä mitään. Yhtenä päivänä palvelusopimuksen päättymisen jälkeen sain kuitenkin asiakkaalta viestin, jossa hän kertoi, että ei tarvitse tulla ensi viikolla siivoamaan ja samalla hän kehui vielä entistä työntekijää. Yllätys oli iso, mutta samalla minulle valkeni mistä tässä oli kysymys. Viesti olikin tarkoitettu todellisuudessa entiselle työntekijälle, jonka asiakas oli palkannut suoraan.

Soitin asiakkaalle ja sanoin suoraan mitä arvelen tällaisesta toimintatavasta. Vetosin myös palvelusopimukseen kohtaan “Sopimus työvoimasta” ja siihen kuuluviin sanktioihin.

Tämä koko tilanne oli epämiellyttävä, mutta kunnon palvelusopimus suojasi minua tällä kerralla hyvin.

Nämä molemmat esimerkit muistuttavat minua siitä, kuinka tärkeä on laatia kunnon palvelusopimus.

8 SYYTÄ MIKSI TARVITSET PALVELUSOPIMUSTA

Palvelusopimus-paketti sisältää 3 eri sopimuspohjaa: palvelusopimuksen, avainten luovutussopimuksen ja perussiivouksen toimitusehdot.

Sopimus antaa sinulle mielenrauhaa

Sopimus näyttää, että olet ammattitaitoinen

Sopimuksella varmistat, että kaikki osapuolet noudattavat yhteisiä sopimusehtoja

Sopimuksella varmistat, että ongelmia ei pääse syntymään

Sopimuksella voit ennakoida toimintaa pitkäjänteisesti

Sopimus antaa turvaa asiakkaalle

Sopimus antaa turvan työntekijälle

Voit luotta, että saat rahat sovitusti tilillesi

Palvelusopimus ei ole ainoastaan turva sinulle, palvelusopimus on turva myös asiakkaalle.

Asiakas voi luottaa siihen, että työt suoritetaan sovitusti ja aikataulujen mukaan.

Tässä muuttama esimerkki, mitä palvelusopimukseen voisi sisällyttää

Sopimuksen kesto, irtisanominen ja irtisanomisaika

Yleinen syy mistä sopimuksettomasta tilasta väännetään: irtisanomisaika ja peruutusehdot. Näistä kahdesta asiasta on niin paljon väärinymmärryksiä, että uskon että sinullakin on varmasti näistä paljon kerrottava.

Palveluhinnat erilaisille palveluille

Sopimuksessa on hyvä tuoda täsmälleen ja selkeästi esille palveluhinnat eri työsuorituksille. Tämä kohta kertoo sinun ammattitaidostasi ja on samalla turva asiakkaalle.

Vakuutukset ja korvaukset

Tämä kohta on ehkä toiseksi tärkein palvelusopimuksessa. On hyvä tuoda selkeästi esille missä tilanteissa mahdolliset vahingot korvataan.  Omalla kohdallani tämä ehto palvelusopimuksessa on säästänyt minua lukemattomilta riidoilta ja pahalta mieleltä. Sinä voit itse olla todella varovainen, mutta toinen työntekijä ei ehkä ole ja joskus vahinko ei ole edes syntynyt sinun tai työntekijäsi toimesta.  Oma lukunsa on vielä korvauksen ehdot ja määrät. Olen kirjoittanut sinulle tästä kattavaan oppaan.

OLEN LAATINUT NYT SINULLE KATTAVAN PALVELUSOPIMUKSEN

Olen laatinut sinulle kattavan palvelusopimuksen, joka on rakennettu 15 vuoden kokemuksella. Jokainen kohta on tarkkaan mietitty. Lisäksi tämän sopimuksen on tarkistanut monta lakimiestä.

Annan nyt tämän palvelusopimuksen sinulle lähes ilmaiseksi. Maksat ainoastaan 49,00 € (sis. alv 24%)

Mieti, kuinka monta tuntia joudut käyttämään omaa kallisarvoista työaikaasi, jotta saisit samanlaisen kattavan palvelusopimuksen aikaiseksi. Tai saatko 49,00 eurolla lakimieheltä näin kattavan palvelusopimuksen? En usko.

Jos haluat kirjoittaa itse oman sopimuksen asiakkaille, tämä on myös ok. Minulta vei kuitenkin melkein 15 vuotta aikaa, kunnes sopimukseni oli niin kattava ja hyvä, että kaikki osapuolet ovat siihen todella tyytyväisiä, eikä minulle tule enää yllättäviä ongelmia. Olen tämän matkan varrella menettänyt aika monta asiakasta, koska minulla ei ollut kunnon ehtoja palvelusopimuksessa. Tämän hinnan olen valitettavasti joutunut maksamaan.

Minulle tämä palvelusopimus on antanut turvan tehdä työtä rauhassa. Lisäksi en joudu enää päivittäin sammuttelemaan tulipaloja, koska minulla on hyvä sopimus, johon kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

Haluan, että sinäkään et joutuisi enää sammuttelemaan tulipaloja ja saisit tehdä rauhassa sitä työtä, mitä osaat parhaiten. Siksi annan tämän palvelusopimuksen sinulle puoli-ilmaiseksi,

vain 49 € sis. alv

(Norm. 59 € sis. alv)

 

Tämä tarjous ei tule kestämään kauaa, koska hinta nousee pian 59,00 euroon.

PALVELUSOPIMUS SISÄLTÄÄ

Toimeksiannon sisältö

Sopimuksen kesto, irtisanominen ja irtisanomisaika

Peruutusehdot

Sopimuksen purkamisehdot

Sopimussakko sopimuksen vastaisesta purkamisesta

Vakuutukset ja korvaukset

Palveluiden hinnoittelu

Hinnan tarkistus ja laskutus

Maksuehto ja viivästyskorko

Salassapitolauseke

Sopimus työvoimasta

Vahingonkorvausvelvollisuus

Ylivoimainen este

Erimielisyydet

Ja paljon muuta

Bonus nro 1 – Avainten luovutus -sopimus

Saat siis bonuksena kaupan päälle Avainten luovutus -sopimuksen!

Tämä avainten luovutus sopimus antaa turvaa asiakkaalle. Asiakas näkee, että kaikki mahdolliset toimintatavat on mietitty perinpohjaisesti.

Bonus nro 2 – Perussiivouksen toimitusehdot

Minulla on sinulle vielä toinenkin bonus!

Mikäli päätät ostaa tämän sopimuksen nyt, annan sinulle ilmaiseksi mukaan Perussiivouksen toimitusehdot -paketin.

Miksi tarvitsen perussiivouksen toimitusehdot?

Kertaluonteisissa perussiivouksissa paljon asioita voi mennä pieleen.

Perussiivouksen toimitusehdoilla vältyt ikäviltä seuraamuksilta, kuten riidoilta peruutusehdoista, reklamaation esitysajasta, vahingonkorvausvastuista ja paljon muilta.

Kerran yksi asiakas tilasi minulta rakennuksen jälkeisen loppusiivouksen. Lähetin hänelle sähköpostiin tarjouksen ja perussiivouksen toimitusehdot. Asiakas hyväksyi tarjouksen ja sovittiin ajankohta työlle. Töitä oli kahdelle työntekijälle koko päiväksi.

Aloitimme työt ja kun olimme siivoustyön puolessa välissä, selvisi, että emme voi saada töitä valmiiksi tuona päivänä, kuten olimme asiakkaan kanssa sopineet. Viivästys johtui rakennusmiehistä, jotka edelleen tekivät viimeisiä asennustöitä talossa. Asiakas pyysi, että tulisimme takaisin kahden päivän päästä suorittamaan loputkin työt.

Tässä kohtaa viitaisin kohteliaasti toimitusehtoihin kohtaan “Lisätöiden tilaaminen” ja siihen kuuluviin lisäkustannuksiin, jotka joudun tästä syystä veloittamaan asiakkaalta. Pienen mietinnän jälkeen asiakas hyväksyi toimitusehdon ja uuden palveluhinnan ja työt saatiin onnistuneesti vietyä loppuun kahden päivän kulutta.

Ajattele, jos en olisi lähettänyt hänelle perussiivouksen toimitusehtoja. Jälkikäteen olisi paljon vaikeampi perusteella lisähintaa asiakkaalle, joka aiheutui meistä johtumattomista syistä. Kaikille olisi tullut siitä vain paha mieli: asiakkaalle, sinulle ja työntekijöille.

Nämä perussiivouksen toimitusehdot ovat siis säästäneet valtavasti minun työaikaani. En ole joutunut tekemään töitä tappiolla ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisä, kun kaikki on sujunut sovitusti.

Vain tämän kerran annan sinulle ilmaiseksi mukaan Perussiivouksen toimitusehdot, mikäli ostat Palvelusopimuksen hintaan 49,00 euroa.

Pelkästään toimitusehdot ovat arvoltaan vähintään 200 euroa, sillä olen käyttänyt tähän oman 15 vuoden kokemukseni. Käytin dokumenttiin lukemattomia työtunteja, koska tiesin, että se on sen arvoista.

 

Muista myös, että jos tilaat tämän asiakirjapaketin firmallesi, saat vähentää arvonlisäveron kokonaan.
Jos tilaat yksityishenkilönä, voit vähentää koko tilauksen hinnan tulonhankkimiskuluna veroilmoituksessa.

MITEN OSTAN TÄMÄN PALVELUSOPIMUS-PAKETIN?

✓ Tilaa tuote tarjoushintaan 49,00 euroa.

✓ Oston jälkeen saat vahvistusviestin ja kuitin ostoksesta.

✓ Saat Palvelusopimuksen, Avainten luovutussopimuksen sekä Perussiivouksen toimitusehdot sähköpostiisi muokattavina Microsoft Word -asiakirjoina.

✓ Muista, sinulla on 100 % rahat takaisin takuu 30 päivää oston jälkeen, mikäli et ole tyytyväinen tähän pakettiin.